Apartament New York Style


 
Primul proiect de amenajat un spațiu, altul decît cel propriu, a fost pentru o prietenă foarte bună. Asta a ușurat foarte mult comunicarea (în ciuda miilor de kilometri distanță) plus că ajungeam rapid la un numitor comun în ceea ce privește deciziile.
Apartamentul era "la gri", într-un bloc nou construit, cu o suprafață utilă de 108 metri pătrați. Proprietarii și-au dorit să fie New York Style: minimalist, modern, paleta cromatică destul de limitată la alb, negru, gri, bej, argintiu. La final, au fost adăugate și cîteva accente cromatice puternice, roșii.
Dacă structura apartamentului era generoasă cu suprafețele pentru zona de zi, bucătărie, dormitoarele erau de dimensiuni acceptabile, nu același lucru putea fi spus despre băi. Spațiul prevăzut pentru această destinație era redus, limitat suplimentar și de structura înclinată a acoperișului (apartamentul este la mansardă).
Ambele băi au fost mărite prin redimensionarea holurilor de acces. În cazul băii principale, am regîndit forma de U a holului, acesta a fost transformat într-un L, o parte din el a fost inclusă în baie, acolo a fost instalată cabina de duș. Ușa de acces dinspre living a fost și ea zidită și o nouă deschidere a fost spartă în stînga. Camera copiilor a pierdut un colț, actualmente parte din hol, dar a cîștigat un spațiu stil nișă numai bun de instalat un pat supra-etajat, făcut la comandă.

Holul inițial spre dormitoare 

Vedere din holul de la intrare



Modificarea accesului spre dormitoare
Holul final
Baia secundară

Baia principală înaintea lărgirii
Baia principală - final
Baia principală
Baia secundară - final

În cazul băii secundare, redimensionarea a fost mai ușoară, a fost deplasat unul dintre pereți înspre exterior, renunțîndu-se la micul hol de acolo. Spațiul cîștigat a permis și aici instalarea unui duș în stil italian, fără cabină, cu scurgerea direct în pardoseală.
Fiecare piesă de mobilier, obiect sanitar sau electrocasnic a presupus o căutare intensivă pe internet sau în magazinele specializate pentru a se potrivi stilului ales. 
Foto-tapetul din living a fost și el comandat în urma accesării paginii de net a distribuitorului pentru România și a fost livrat cu promptitudine din Iași. Se încadrează foarte bine în tema apartamentului, chiar dacă desenul este foarte elaborat, cu o mulțime de siluete de zgîrie nori, nu pare încărcat datorită liniilor negre discrete, pe fundal alb.


Bar
Locul de servit masa








Pentru asigurarea confortului termic în spațiul mare, deschis, al bucătăriei și al camerei de zi, am recalculat dimensiunea caloriferelor. Acestea au fost repoziționate și a fost achiziționat un calorifer nou, lung de 2 m, pentru zona de servit masa.

Iluminatul general este dat de spoturile încastrate în tavan.








Dormitorul principal păstrează cromatica alb, gri, argintie și liniile simple. În camera copiilor am introdus și cîteva tonuri de albastru. Deși copiii au vîrste relativ mici, am optat pentru o amenajare mai curînd de adolescenți, corpul de iluminat ales are o tentă ludică fără a fi infantil.

Ca și soluții de depozitare, în holul de la intrare este amplasat un dressing mare, făcut la comandă iar în debara un sistem modular.
Cred că amenajarea a fost una reușită, mai jos puteți vedea fotografiile din postare și altele în plus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu