DIY - Plantația de căpșuni


Știu că este mult spus ”plantație” dar este o idee ușor de pus în practică în spații reduse. 
Necesar: o bucată de scîndură, cîteva doze de bere (puteți folosi și cutii de conserve), un cuțit , cîteva cuie în L, două șuruburi, un ciocan, o bormașină.
Nu este greu de dedus ce am făcut: am luat dozele - de 1 l, luate săptămîna trecută de la Lidl, aveau bere norvegiană, îmi pare rău că n-am luat mai multe, am văzut că sînt și la Auchan dar mai scumpe, am decupat cu cuțitul capacul dozelor, lăsînd o parte netăiată pentru a putea ridica capacul și a îl folosi pe post de agățătoare, a mers mai ușor decît cu desfăcătorul de conserve, am pus pe fundul dozelor spărturi de ghivece apoi compost din producția proprie, am plantat căpșunii.
Am tăiat la dimensiunea dorită o scîndură veche de gard, merge de minune cu ușa veche de lemn a WC-ului ”ecologic” și nefolosit din curte, am bătut în ea cuiele în formă de L (le găsiți la orice magazin cu materiale de construcții, eu le-am luat de la OBI). Am fixat scîndura de ușă cu două șuruburi, am atîrnat dozele, am udat plantele. Acum, aștept cu interes să înflorească și să rodească! 
P.S. În caz că vă întrebați de ce sînt căpșunii pe ușă, încerc să îi feresc de melci și de ploile care de cîțiva ani vin invariabil în perioada în care ar trebui să se coacă iar jumătate din ei putrezesc de la atîta umezeală. Așa că anul acesta am decis să transplantez mare parte dintre ei în locuri mai puțin convenționale.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu