Înainte și după - birou recondiționat


Biroul de mai jos mi-a fost oferit de o colegă, atunci cînd nu mai avea nevoie de el, știa că am doi băieți cărora le-ar fi poate de folos. Adevărul este că ne-a prins bine, chiar dacă nu îndeplinește unul dintre criteriile mele pentru o mobilă perfectă: să fie din lemn masiv.
De cînd cu schimbările de destinații ale încăperilor casei, biroul a ajuns să fie folosit de către noi, adulții, m-am bucurat cînd l-am scos din dormitor, cu tot cu computer, în colțul birou amenajat pe hol (deabia aștept să finalizez și întreaga transformare a acestuia pentru a v-o arăta).
O dată demarată transformarea holului am găsit și pornirea necesară pentru a face ceea ce îmi doream de multă vreme: cosmetizarea biroului pe placul meu.
Am folosit trei straturi din aceeași vopsea Oskar Aqua Matt (știu că o laud frecvent dar sînt foarte încîntată de cum se comportă), benzi de hîrtie pentru a crea modele diferite pe sertare și pentru delimitarea zonelor pe care am aplicat culoare, pensule, mini-trafalet cu rolă de burete. Am aplicat un strat protector de lac pe blat și pe cantul superior, am considerat că vor fi protejate mai bine de uzură. Spre deosebire de vopseaua pe bază de apă, în cazul căreia nu ești afectat de mirosul puternic, ieri am inhalat ceva vapori de lac la aplicarea lui și la curățarea ustensilelor cu diluant. Nu mă plîng prea tare, produsul de la Hesse Lignal (folosit și la lăcuitul dușumelelor din casă) este unul cu uscare rapidă și mirosul dispare relativ repede.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu