Etajeră dintr-un sertar vechi


A trecut mult timp de cînd îmi propusesem să fac ceva din sertarul acesta vechi, găsit abandonat într-una dintre magazii. Nu știu de la ce corp de mobilier era, fundul lui fiind complet deteriorat, l-am desfăcut înainte de a face pozele de mai jos, dinaintea recondiționării.
O vreme am cochetat cu ideea folosirii lui ca sertar, eventual pentru o masă, dar mi s-a părut destul de complicat pentru posibilitățile mele actuale. Transformarea lui în etajeră a fost un proiect mai simplu. În primul rînd am curățat și șlefuit toate suprafețele, am păstrat cîteva din straturile originale de vopsea, sînt adepta stilului vintage. Am consolidat puțin structura apoi i-am adăugat o poliță, confecționată dintr-o scîndură veche folosită pentru niște lucrări de zidărie, și niște profile de lemn, mai noi, reutilizate și astea. Am tratat lemnul vechi de carii injectînd substanța în toate găurile identificate de mine. La final, am aplicat cu rola de burete un strat subțire de vopsea Oskar Aqua Matt, cît să mai fie vizibilă structura lemnului și resturile vopselei anterioare. 
Momentan are doar una dintre polițe plină ochi cu colecția mea de elefanți de prin toate colțurile lumii, pe unde am ajuns eu, mama sau prietenii mei. I-am numărat, sînt 39, mă bucur că îi pot expune din nou, chiar și așa înghesuiți, de cînd cu Maia, ajunseseră într-o cutie sub scări.


 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu