Cuier din scînduri reciclate


Pe cît posibil, încerc să confecţionez singură cadouri pentru diferite ocazii. De data aceasta, cadoul a fost de Paşti, pentru bunicul Maiei. Material diponibil pentru a fi reciclat am întotdeauna la dispoziţie, mai greu este cu timpul dar de data aceasta am găsit. M-am gîndit că i-ar fi util un cuier la cabană. Am folosit laţi de lemn de diferite lăţimi, bucăţile albastre sînt din balustrada deteriorată a balconului, cea albă este un rest din pervazul geamurilor casei (înlocuite acum doi ani cu termopane), lemnul natur nu mai ştiu de la ce este, sigur a fost folosit la cofrat ciment. În ultima poză vedeţi doar o parte din materialele pe care le tot strîng.
Am şlefuit bucăţile de lemn, hotărîndu-mă fiecare unde vine, le-am unit pe partea posterioară  cu ajutorul a trei şipci de lemn (şi acelea reciclate, fireşte), le-am ajustat dimensiunile şi le-am dat forma unghiulară la unul dintre capete cu ferăstrăul de mînă şi puţin cu circularul. Am înşurubat elementele de feronerie (inele de atîrnat pe perete şi cîrlige pentru haine).


După ce a fost gata structura de lemn, l-am pus şi pe Arin la treabă, să mă ajute la decupat textul imprimat pe ciorne din hîrtie normală, A4, am lipit literele cu adeziv pentru tehnica şerveţelului şi le-am dat şi două straturi deasupra pentru protecţie. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu